Cercar en aquest blog

divendres, 30 de juny del 2017


De teulades en amunt d'Isabel del Pilar Valero


Autora: Isabel del Pilar Valero Herrera
Gènere: Poesia
Pàgines: 58
Preu: 12€

COMPRA'L ARA!

....................................................................................................................................................................................

En un vaivé de mirades a l'exterior i introspectives, el pensament es desperta i es converteix en símbol quotidià. El trencament amb el racional esdevé un trànsit poètic que mostra un món que s'ensorra i es reconstrueix a si mateix, amb noves i estranyes formes. Aquestes campen amb lliure albir per sobre de les teulades -contemplació des del punt de vista espiritual, tal com ens diu la frase feta que dona nom al títol-, es projecten sobre el món que exigeix respostes, i capturen ombres que poden confondre'ns amb diferents estructures i temàtiques, però al final adopten formes líriques on la llum resplendeix. 

Els versos atrapen records i juguen amb l'imaginari, paladí d’una felicitat esquiva. Mostren vivències protagonitzades per la cara menys amable de la vida: la mort, l’avortament, el suïcidi, la violació, l’absència, el desamor, la malaltia, la por, entre d’altres. Aquests són els temes tractats, amb paraules escollides que difuminen la tragèdia.


Així es resumeix la primera part, Humides ombres voleien, que compon aquest recull de poemes que no concreten res, però representen moltes coses, meditades i dibuixades a través dels detalls.

La segona part: La mudesa dels àngels,  descriu un paisatge adormit, entre arbres ombrívols i foc sacre, que invoca la llum i furga en vivències pròpies i alienes. Una vetlla interior, ocasionada per motius diversos, que prolifera en imatges d’absència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada