Cercar en aquest blog

dimarts, 27 de desembre del 2016

Els bessons rere la finestra

A Gregal no parem màquines durant les festes de Nadal, i és per això que avui us volem presentar una de les nostres novetats que han sortit darrerament. Es tracta d'Els bessons rere la finestra, la primera novel·la publicada d'Esther Vila; i diem que és la primera publicada perquè en els últims anys ha anat escrivint una sèrie de novel·les d'intriga, que es desenvolupen en escenaris de les comarques gironines. Cada trama és completament independent, això no obstant, hi ha un fil de connexió donat per dos personatges: una reportera gràfica, la Mercè, i la seva col·laboradora i amiga, l'Elisa. Feta aquesta petita introducció, us deixem amb un text de la mateixa autora. 



Títol: Els bessons rere la finestra
Autora: Esther Vila
Pàgines: 210
Preu: 18 €
Compra'l!

La Mercè Juanhuix ha rebut l’encàrrec de cobrir el reportatge fotogràfic del casament d’en Sergi Masferrer, conegut membre de la societat gironina. Res no la pot fer sospitar que aquesta feina serà diferent de totes les altres fins que, en un moment determinat, l’Elisa Dorca, la seva amiga i empleada, que l’acompanya, li diu a l’orella que el nuvi ja està casat. Així comença Els bessons rere la finestra.

Més tard, les dues amigues descobriran que la principal protagonista de la celebració és una dona que no hi ha assistit ni hi ha estat convidada. Començaran aleshores una carrera contrarellotge per intentar esbrinar què s’amaga darrere el misteri de la dona desconeguda i arribaran a descobrir-ne la identitat. La troballa les deixarà torbades i confuses i les farà dubtar respecte a l’ús que n’han de fer. Finalment, decidiran no parlar-ne amb ningú, però continuaran intentant destapar què s’amaga darrere aquella hipòcrita aparença de normalitat. Se sentiran aclaparades per la trista història dels bessons i la seva germanastra, prematurament orfes de pare i mare i abocats a un futur incert, i formularan mil hipòtesis i conjectures respecte al que ha passat amb el vaixell que navega sol, però mai no coneixeran tota la veritat. Només el lector la sabrà.

Els bessons rere la finestra us farà viatjar per tres generacions de la vida d’una família benestant de Girona, els Masferrer, i, a més de pels carrers i places de la capital, us portarà a l’Escala, el mariner poble de les anxoves, i al pintoresc i tranquil Ventalló, ambdós a l’Alt Empordà, també a l’idíl·lic Positano i a la bulliciosa Gènova, a Itàlia; llocs, tots ells, on els personatges es mouen, sense adonar-se algunes vegades del terra que trepitgen, immersos com estan en la seva complicada i intensa vida interior.

Esther Vila

Amors purs, amors de conveniència, amors prohibits. Desamors adults i desencisos infantils. Odis que s’esmunyen amb traïdoria i es cuinen a foc lent. I una obsessió que va cobrant cos i es converteix en raó de vida: aconseguir la venjança tant de temps cobejada. I sempre, per sobre de tot, determinant, la incondicional lleialtat fraternal.

En el transcurs de la novel·la, i amb 24 anys de diferència, es produiran tres morts poc clares en el si de la família Masferrer. Però la roba bruta es renta a casa. Oficialment, constaran com a desafortunats accidents, en cap moment seran investigats per la policia i quedaran impunes.

I al voltant de tot això, un home que té una manera despòtica de practicar sexe però que, d’una forma inexplicable, es deixa dominar totalment per la seva dona, que l’empeny a negligir les seves responsabilitats vers els fills; una jove i ambiciosa advocada disposada a tot per aconseguir allò que vol; una noia sensible i càndida que abandona estudis, família i pàtria per seguir el seu amant i dues entranyables dones que, en canvi, en un temps ja llunyà, van haver de renunciar a l’amor.

Els bessons rere la finestra no és només una engrescadora novel·la d’intriga. És un relat ple d'emocions que remou sentiments fins al punt que el lector, sorprenentment, acaba sentint-se identificat i còmplice dels botxins, mentre que es predisposa en contra de les víctimes... 

Esther Vila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada