Cercar en aquest blog

dimarts, 5 de juliol del 2016

En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu

Ara que ja ha arribat l'estiu, és un bon moment perquè els més petits de la casa dediquin una estona a llegir el que més els agrada. Amb aquesta entrada volem presentar-vos un llibre que farà les seves delícies, especialment si els agrada el futbol i són periquitos! Georgina Esteva (text) i Montse Buñuel (imatges) són les autores d'En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu, en el qual coneixereu en Nicolau, els seus amics (en Pau i en Sebastià) i un personatge molt especial, en Quitu. A més a més, també hi trobareu la lletra de l'himne de l'Espanyol i de la cançó Glòria als herois, el llistat de presidents que ha tingut l'entitat des de la seva fundació i un apartat titular "El que cal saber de l'Espanyol". 



Títol: En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu
Autora: Georgina Esteva
Il·lustradora: Montse Buñuel
Pàgines: 104 
Preu: 11 €


En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu és una història que parla de futbol, però també de valors. Qualitats com el fair play, l'esportivitat, la cooperació, la diversió, el fet de no guanyar a qualsevol preu, la resolució de conflictes a través del diàleg... són conceptes presents a la història. De fet, el futbol no és més que l'excusa perfecta per parlar d'actituds i valors a través d'un llenguatge planer i d'una trama senzilla per tal que sigui fàcil d'entendre.

En Nicolau, el gran protagonista d'aquesta història, té un somni: arriba a jugar al primer equip de l'Espanyol. Cada nit somia que és capaç de fer cent tocs seguits amb la pilota i que de gran aconseguirà ser jugador professional, i així, amb aquests pensaments, s'adorm feliç. 

En Nicolau té dos bons amics, en Pau i en Sebastià, que són bessons. En Sebastià juga i entrena a l’escola de futbol amb ell, però a en Pau no li agrada gens el futbol, sinó que el que més li agrada és fer maniobres amb el seu monopatí. De fet, rebutja el futbol i menysprea tots aquells que hi juguen amb una actitud despectiva; per algun motiu el futbol el posa nerviós. En Nicolau no entén perquè a en Pau no li agrada jugar a futbol, però aquesta desavinença no impedeix que siguin bons amics i que cultivin una forta i profunda amistat. Per tant, el respecte és, també, un dels valors claus del llibre, perquè tot i tenir opinions i gustos diferents, es respectaran i seran bons amics. 


Georgina Esteva i Montse Buñuel presentant el llibre a Barcelona


Però no tot girarà entorn dels valors i del futbol, perquè la història també està farcida d’aventura, d’amor i d’un personatge molt especial, en Quitu, un ocell anònim que esdevindrà la gran mascota de l'equip i que entre tots cuidaran d’allò més. 

En definitiva, En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu està pensat per ser una història educativa i, al mateix temps, divertida.

Georgina Esteva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada