Cercar en aquest blog

dimarts, 20 d’octubre de 2015

IV PREMI GREGAL DE NOVEL·LA

18 d'octubre de 2015

....................................................................................................................................................................................

El passat diumenge es va celebrar al Teatre La Societat de Maçanet de la Selva el IV Premi Gregal de Novel·la, en el qual van assistir diverses personalitats com el senyor Antoni Guinó, alcalde Maçanet de la Selva; la senyora Natàlia Figueres, regidora de l'Ajuntament i diputada electa en el nou Parlament de Catalunya; el senyor Carles Vallrivera, regidor de Cultura; i la senyora Assumpció Rodríguez, directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals.

Pel que fa a l'escenari, presidint la taula hi havia Jordi Albertí, director de Gregal, acompanyat dels cinc membres del jurat: el senyor Francesc Sánchez Barba, catedràtic d’Història Contemporània a la UAB; la senyora Marta Alòs, escriptora; el senyor Enric Ribes, escriptor, professor i director de l’IES Maçanet de la Selva; el senyor Jordi Soliguer, professor i promotor cultural; i la senyora Maria Àngels Vázquez, professora i promotora cultural.

D'esquerra a dreta:
Enric Ribes, Francesc Sánchez Barba, Jordi Albertí, Marta Alós, Maria Àngels Vázquez i Jordi Soliguer

Júlia Doltra, com a presentadora, va prendre la paraula tot saludant el públic i les autoritats assistents a l'acte. Tot seguit, va presentar els membres del jurat i va donar pas a la primera de les dues actuacions musicals que hi van tenir lloc. Els músics convidats van ser el grup de Maçanet de la Selva
format per Pep Castelló, Xavier Castelló i Bet Riera, que van interpretar les cançons "Sóc feliç", "Cor daurat" i "Mans cansades"

Pep Castelló, Xavier Castelló i Bet Riera


A continuació, va intervenir Jordi Albertí, qui va explicar breument l'activitat de l'editorial durant l'últim any (octubre de 2014 a octubre de 2015), tot presentant un total de 25 obres. Seguidament, Gregal va voler homenatjar els llibreters, periodistes, bibliotecàries i promotors culturals per la seva tasca feta i, sense la qual, l'editorial no hauria pogut publicar una setantena de llibres des del seu naixement l'any 2011. Així doncs, per tal d'agrair-los públicament aquesta feina, es va oferir a un professional de cada un d'aquests sectors una distinció consistent en una litografia de l'artista gironí Domènec Fita.

Les distincions van ser entregades al senyor Guillem Terribas, pels seus 37 anys al capdavant de la Llibreria 22; al senyor Jordi Grau, per la seva llarga trajectòria com a periodista a El Punt Avui i molt especialment per a la conducció del programa La Ciutat dels llibres de TV Girona; a la nova Biblioteca de Maçanet de la Selva, aconseguida després de molts anys d’esforços; i a la senyora Rosa Maria Pascual, per la seva tasca de promoció cultural a les comarques del Vallès.


Guillem Terribas

Jordi Grau
Rosa Maria Pascual

Fetes aquestes merescudes distincions, va ser el torn d'entrar de ple en el motiu central de acte, el lliurament del IV premi Gregal de Novel·la. Cal dir que aquest any s'hi van presentat un total de 20 obres, de les quals en van ser escollides quatre finalistes:

-          Turbulències, de Domènec Jofresa
-          Després de la batalla, de Guilhem de Foixà (pseudònim)
-          Sota les llambordes, la platja, de Tapiripë Thëpë (pseudònim)
-          L’escultor de Déu, de Vicenç Aguado.

Un cop anunciades aquestes obres, els membres del jurat van glossar-les breument i la Júlia Barceló i l'Aina Lucerna, alumnes de 4rt d'ESO de l’IES Maçanet de la Selva, en van llegir un petit fragment de cada una.

Un cop finalitzades les lectures, el jurat va procedir a notificar el veredicte: la guanyadora del IV Premi Gregal de Novel·la va ser Núria Borrut per l'obra, Sota les llambordes, la platja.

Jordi Albertí i Núria Borrut

A continuació, es va donar pas als parlaments de les senyora Assumpció Rodríguez, directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, i de la senyora Natàlia Figueres, regidora de l'Ajuntament i diputada electa en el nou Parlament de Catalunya,

Per concloure l'acte, els assistents van poder gaudir d'un últim apunt musical amb la interpretació de les cançons "Vespre", "República de la Tramuntana" i una última cançó sorpresa que va versionar un dels poemes de Jordi Albertí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada