Cercar en aquest blog

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Fer realitat una promesa

Escrit d'Imma Cabré, autora d’Els senyors del poder, guanyadora del II Premi Gregal de Novel·la Històrica.

Quan les meves filles eren petites, alguna vegada els deia que quan fos gran seria escriptora. Sempre m’havia agradat escriure i ho feia a hores mortes. Quan ets jove t’has de guanyar la vida i estar per la família. Però tots tenim un projecte il·lusionant a llarg termini, que mantenim amb esperança mentre batallem amb el dia a dia. El problema és que el temps s’escola ràpidament i a ara ja no podia seguir dient allò de quan sigui gran... perquè ja ho era!

Per això, rebre el Premi Gregal de Novel·la Històrica no ha estat només fer realitat un somni, sinó també complir amb un compromís de vida, amb una promesa feta a les meves filles. 

El meu nom havia aparegut publicat en alguns llibres col·lectius de relats, però ara, a finals de novembre, sortirà la meva primera novel·la, Els senyors del poder. Un llibre amb una portada on només apareixerà el meu nom. Serà la plasmació en paper d’un univers que durant molt de temps només ha viscut dins del meu cap. Ara existirà i farà via independentment de mi. Potser serà llegit, jutjat o, pitjor encara, ignorat, però ja se sap que les persones no en tenim mai prou, i ara ja no em conformo amb veure el meu nom a les llibreries, ara somio que algú em digui “m’ha agradat”.


3 comentaris:

  1. Hola Imma, m'ha portat a llegir la teva entrada un comentari molt sentit i molt sincer d'una amiga comú. M'ha agradat tant la teva manera d'explicar com has arribat fins aquí que m'han entrat moltes ganes de llegir el teu llibre. Felicitats!

    ResponElimina
  2. Imma!!! Moltes felicitats!! Acomplir somnis és un repte de vida que no sempre aconseguim fer realitat, i tu ho has fet. Endavant!

    ResponElimina
  3. M'encanten les promeses que es mantenen vives al llarg dels anys, de dècades, potser. Tenen alguna cosa de voluntat inquebrantable, de secreta pacte secret amb el destí. Si el llibre té tanta literatura com aquesta entrada al bloc segur que serà un text indispensable. Felicitats!

    ResponElimina