Cercar en aquest blog

dimecres, 4 de juliol del 2012

El nostre primer assaig publicat, parlant sobre la nostra nació, Catalunya

Avui us parlarem del nostre segon llibre, que va arribar amb la calor de l’estiu de l’any 2011.


“Catalunya, la meva nació dissortada i decadent” va aparèixer al cap de tres mesos d’haver iniciat la nostra aventura editorial, el juliol de 2011. Es tracta d’un assaig polític de Ramon Vila-Abadal.


En ell, l’ex-monjo de Montserrat escriu una reflexió en clau històrica dels fets ocorreguts al nostre país des del 17 de juliol de 1936, dia en què es va produir la sublevació militar que donà lloc a la Guerra Civil, fins als dies de José Montilla com a president de la Generalitat.


Ell mateix ens explica que “la seva manera de veure les coses té incidència en la lectura política de certs fets que han ocorregut a Catalunya des del 18 de juliol de 1936, relacionant-los amb el que ha passat a Espanya, Europa i la resta del món des d’aquella data ençà”.


El que ens proposa l’autor és una lectura, sobretot política, d’uns fets significatius i que ell creu que han tingut i tenen influència, encara en l’actualitat, en la política i en les ideologies dels catalans.






Vila d’Abadal és sincer amb el lector i l’adverteix que “el seu punt de vista és el d’un separatista; el seu nord és el de la utopia independentista quan parla de Catalunya i de tot el que ha guanyat o, sobretot, perdut al llarg dels darrers setanta anys”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada