Cercar en aquest blog

dijous, 21 de juny del 2012

Una mica d’història

Com que tot ha de començar d’alguna manera, nosaltres iniciarem la nostra aventura “bloggera” amb una mica d’història, la nostra.
Editorial Gregal va néixer el dia 1 d’abril de l’any 2011, en plena crisi social i econòmica, però amb la ferma convicció que el nostre nom, el d’un vent fred i sec i que anuncia pluges, mala mar, boires i nevades, però que també ens evoca Grècia, ens ajudaria a sentir-nos forts i segurs i a treballar, des de Maçanet de la Selva, per a oferir als escriptors l’oportunitat d’editar els seus originals i als lectors la de llegir-los.

La nostra preferència són tots aquells textos que tenen una vinculació amb la història. Disposem, ara mateix, de tres col·leccions, dedicades a novel·les històriques per una banda, a assaigs històrics per una altra, i finalment una altra dedicada a monografies històriques.

Així, al març de 2011, Joan Lafarga va veure publicada en la nostra editorial la seva novel·la, “El rellotger de Gràcia”. No gaire més tard, al juliol d’aquell mateix any, vam publicar “Catalunya, la meva nació dissortada i decadent”, de Ramon Vila-Abadal. Finalment, quatre mesos més tard, al novembre de 2011, van veure la llum “Després de l’hivern”, de Rosa Nebot, i “Orquídies blanques a Central Park”, de Jordi Albertí.


I tenim tres títols més en preparació, tots ells molt interessants, que properament us anirem anunciant.

Fins aquí el primer escrit en el blog. Ens agradaria molt que hi féssiu comentaris. Mentre, però, també podeu visitar la nostra pàgina web, www.terracel.cat, o seguir-nos per Facebook (www.facebook.com/EditorialGregal) o per Twitter (@editorialgregal).

2 comentaris:

  1. En la literatura una Editorial és com una Galeria d’Art per els pintors i escultors, i es per això que t’encoratjo a tirar endavant tot allò que queda identificat en un paper, que en aquests cas anomenem avui “blog”.
    Felicitats i endavant!!!
    PEP

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pels ànims, Josep!! Intentarem no decebre a tots aquells que li volgueu dedicar una mica del vostre temps al nostre blog!
    Fins aviat

    ResponElimina